Houd uw beglazing goed onderhouden

Het onderhouden van glas is essentieel om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen. Het verlengen van de levensduur van glas kan bereikt worden door onderhoud te plegen. Het onderhoud van glas vraagt niet veel werk en hoeft niet vaak te gebeuren.

Voor een optimale transparantie is het van essentieel belang om de beglazing minstens twee keer per jaar uitgebreid te wassen. Daarnaast is het van belang om minstens 1x per jaar het verf- en kitwerk te controleren en waar nodig bij te werken. Ook bij de scharnieren van ramen die open kunnen is het verstandig om die 2x per jaar te controleren, reinigen en oliën.

Houd uw ventilatie goed onderhouden

Een goede ventilatie in uw woning kan worden bevorderd door het regelmatig onderhouden van het dubbelglas. Om de ventilatie in uw woning te verbeteren, kunt u overwegen om ventilatieroosters te laten plaatsen. Hierdoor worden schimmelvorming en vochtplekken effectief tegengegaan.

Het onderhoud

Houd de kit en het schilderwerk in goede staat om te voorkomen dat vocht uw woning binnendringt. Je voorkomt op deze manier ook houtrot en schimmelvorming. Het is van belang om regelmatig de staat van zowel het kit- als schilderwerk te controleren en eventueel bij te werken.

Wanneer de beweegbare delen van het systeem niet goed functioneren, is het nodig om hier aandacht aan te besteden. Controleer van tijd tot tijd de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze schoon te maken, bij te stellen en indien nodig te oliën. Creëer een betere ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenzijde van het kozijn of raam te laten plaatsen.

U dient ervoor te zorgen dat er geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen wordt getrokken en dat de openingen schoon blijven. Houd er rekening mee dat het glas regelmatig schoongemaakt moet worden om de constructie te behouden en een nette uitstraling te behouden. U dient ervoor te zorgen dat het glas regelmatig wordt gereinigd om te voorkomen dat bepaalde delen door luchtvervuiling worden aangetast.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1072

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Bespaar energie door uw huis te voorzien van nieuwe beglazing
> Hoe u condens op de beglazing aan de binnenkant kunt verminderen
> Wat als het middelste vlammetje anders van kleur is